Službene stranice Batižele d.o.o.

Gradonačelnik Burić i ministar Horvat održali radni sastanak na temu razvojnog projekta Batižele

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat sa suradnicima boravi danas u službenom posjetu Šibeniku.

 U Uredu gradonačelnika održao je radni sastanak s gradonačelnikom Željkom Burićem na temu razvojnog projekta Batižele. Sastanku su nazočili državna tajnica Sanja Bošnjak, pomoćnica ministra Ivana Pintar, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te pročelnik UO za gospodarenje gradskom imovinom Tihomir Paškov.

Gradonačelnik je ministra Horvata izvijestio o svim koracima koje je Grad Šibenik do sada poduzeo oko realizacije projekta Batižele. Podsjetio je kako su u suradnji sa Europskom bankom za obnovu i razvitak te uz pomoć konzultantskog društva ARUP iz Španjolske izrađeni dokumenti Strategija razvoja te Akcijski plan i prioriteti provedbe. Navedene dokumente kojima se pokreće aktivacija imovine društva Batižele d.o.o. s ciljem gospodarskog razvoja Grada Šibenika , Gradsko vijeće Grada Šibenika usvojilo je na posebnoj tematskoj sjednici

Na sastanku je utvrđeno kako se temeljem Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa između Republike Hrvatske i Grada Šibenika treba oformiti Povjerenstvo u svrhu pripreme uvjeta i provedbe međunarodnog javnog natječaja te je definirano kako će predstavnici države u Povjerenstvu biti pomoćnici ministra Ivana Pintar i Leon Žulj.

„Utvrdili smo točan agloritam dinamike daljnjih radnji koje će dovesti po pokretanja projekta Batižele, a govorimo o jednom od najvećih brownfield investicija u Republici Hrvatskoj. Svi postupci koji će se dešavati u narednom periodu između Grada i države imaju za cilj da fizička gradnja na tom prostoru počne unutar dvije i pol godine.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić obraćajući se medijima po završetku sastanka.

Ministar Horvat naglasio je kako postoji izvrsna sinergija između grada i Ministarstva sa zajedničkim ciljem stavljanja u funkciju ovog vrijednog prostora, odnosno pronalaska strateškog partnera.

„Dobra je stvar što u Vladi trenutno imamo oformljeno ministarstvo koje objedinjuje resore državne imovine, prostornog planiranja i građenja jer svi ti elementi bit će ključni da se ovaj projekt dovede do realizacije. Sam izgled prostora koji je trenutno neiskorišten, a predstavlja biser grada Šibenika, prepustit ćemo u osmišljavanju ljudima koji ovdje žive. Složili smo se danas kako projekt mora dobiti profesionalni menadžment koji će se baviti ovim 24 sata na dan, jasno artikulirati sve probleme, a Grad i država su tu da im pomognu sve probleme riješiti.“, zaključio je ministar Horvat.


  Objavljeno: 06.07.2021

Dokumenti

Novi Šibenik

Korak u
budućnost

Batižele

Prostor
promjene

Šibenik

Grad uzbudljive
povijesti

Lifestyle

Mediteran
kao nekad