Službene stranice Batižele d.o.o.

Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo Odluku o razvojnoj strategiji projekta Batižele

U prostorijama Centra za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“ danas je održana 24. tematska sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika.

Gradski vijećnici jednoglasno su usvojili Odluku o prihvaćanju dokumenata razvojnog projekta Batižele koja se sastoji od: Razvojne strategije - Urbana regeneracija napuštene industrijske zone u Šibeniku te Akcijskog plana i prioriteta provedbe - Urbana regeneracija napuštene industrijske zone u Šibeniku.

Navedenim dokumentima predlaže se aktivacija imovine društva Batižele d.o.o. s ciljem gospodarskog razvoja Šibenika, a izradila ih je tvrtka Ove Arup & Partners International Ltd., izabrana na temelju javnog natječaja koji je provela Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

„Današnja sjednica nova je faza u razvoju projekta Batižele. Riječ je o procesu na kojem smo radili svakog dana još od 2013. godine. Uspješno smo riješili dugogodišnje imovinsko-pravne odnose i financijske probleme koju su se gomilali na lokaciji bivše tvornice TEF, stoga sam danas ponosan i ushićen što ulazimo u novu fazu s konačnim ciljem aktivacije tog iznimno vrijednog prostora.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić te zahvalio gradskim vijećnicima na konstruktivnosti i suradnji.

Razvojnu strategiju i Akcijski plan predstavili su Flavio Tejada i Susana Isabel iz tvrtke Arup koji su potom odgovarali na pitanja zainteresiranih vijećnika. Vijećnicima se obratila i voditeljica EBRD-a za Hrvatsku Victoria Zinchuk koja je pohvalila izvrsnu suradnju s Gradom Šibenikom te aktivnu raspravu na današnjoj sjednici.

„Radujem se nastavku suradnje na ovom projektu koji je u jako naprednoj fazi. Ovo nije kraj priče već početak putovanja, a Šibenik je već sada na karti Hrvatske izvrsna destinacija za život.“, kazala je Zinchuk.

Tematskoj sjednici nazočili su i direktor za nekretnine i turizam EBRD-a Vlaho Kojaković te Vedrana Likan ispred tvrtke, Colliers International, partnera na projektu.


  Objavljeno: 23.10.2020

Dokumenti

Novi Šibenik

Korak u
budućnost

Batižele

Prostor
promjene

Šibenik

Grad uzbudljive
povijesti

Lifestyle

Mediteran
kao nekad