Službene stranice Batižele d.o.o.

Na ovogodišnjem EXPO REAL-u u Münchenu predstavlja se i projekt Batižele

 

U okviru hrvatskog izložbenog prostora na EXPO REAL-u,  najvećem međunarodnom sajmu koji svakoga listopada u Münchenu okuplja brojne izlagače, potencijalne investitore i stručnjake iz područja tržišta nekretnina i investicija,  sudjeluje i šibenska tvrtka Batižele d.o.o. U suradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te još nekoliko hrvatskih dionika, Nina Kursar, direktorica Batižela, tako je u prilici  međunarodnim investitorima predstaviti razvojni projekt Batižele na prostoru bivšeg TEF-a. Riječ je o jednom od  strateški najznačajnijih projekata  prenamjene brownfielda,  ne samo za Šibenik -  već i u nacionalnim okvirima.

Prije nekoliko mjeseci, naime, potpisan je ugovor o konzultantskim uslugama između Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja pruža uslugu i financira tehničku pripremu projekta,  dok je odabrana svjetska konzultantska tvrtka Ove Arup & PartnersInternational Ltd pripremila nekoliko strateških dokumenata koji su usvojeni na šibenskom Gradskom vijeću te „trasirala“ put daljnjoj realizaciji  Batižela te objavi međunarodnog tendera krajem ove godine.  

Na  oko 200.000 četvornih metara infrastrukturno opremljenog prostora nekadašnje tvornice na obali i u kontaktnoj zoni s šibenskom gradskom  jezgrom predviđeno je, podsjetimo, nekoliko zona: za turizam i hotele, stambenu gradnju, park i zelene površine te za društveno korisne sadržaje – školu, dječji vrtić,  dom za stare i nemoćne, glazbenu školu, kao i polivalentnu koncertno-sportsku dvoranu te zdravstvene ustanove.

Ovogodišnji  Expo Real koji se održava od 4. do 6. listopada te, uz predstavnike Hrvatske, okuplja 1.198 izlagača iz 29 zemalja, inače,   posjetio je i ministar Ivan Paladina sa suradnicima, a održao je i radni sastanak sa Rolfom Bösingerom, njemačkim državnim tajnikom u Saveznom ministarstvu stanovanja, urbanizma i graditeljstva.


  Objavljeno: 03.10.2022

Dokumenti

Novi Šibenik

Korak u
budućnost

Batižele

Prostor
promjene

Šibenik

Grad uzbudljive
povijesti

Lifestyle

Mediteran
kao nekad