Službene stranice Batižele d.o.o.

Otvorene neobvezujuće ponude potencijalnih investitora u razvojni i investicijski projekt Batižele

Prostor nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura u zapadnom dijelu Šibenika i te kako je atraktivan domaćim i  stranim  ulagačima. Pokazao je to javni poziv kojim je Grad Šibenik posljednjih mjeseci „opipavao bilo“ potencijalnih investitora.

Na adresu šibenske Gradske uprave  prispjele su tri  ponude uglednih tvrtki zainteresiranih za ulaganje u bivši tvornički prostor površine 27 hektara.

Premda poziv čije je raspisivanje podržalo Gradsko vijeće nije bio obvezujući, već samo informativan, Nina Kursar, v.d. direktorice tvrtke Batižele d.o.o. ne krije zadovoljstvo iskazanim zanimanjem prijavljenih.

„Odazvavši se našem pozivu i prepoznavši jedinstvenu priliku ulaganja u TEF-ovu zonu, potencijalni su nam investitori još jedanput potvrdili ono što smo znali na samom početku -  da smo prvorazredna ulagačka destinacija te da smo na pravom putu pronalaženja ponajboljih partnera za gradnju novog Šibenika u duhu i vrijednostima primjerenim 21. stoljeću“, kazala je Kursar.

Neobvezujućim javnim postupkom ukazano je i na investicijske potencijale koji bi se u daljnjoj proceduri mogli iskoristiti u obvezujućoj formi. Potencijalni investitori su iskazali interes za ulaganje u  prostor cijele zone te spremnost za  različite modele suradnje.

Međunarodni javni poziv u obvezujućoj formi  provest će se u prvom kvartalu 2022.g., a  proceduru će voditi peteročlano Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika  Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Grada Šibenika.

 


  Objavljeno: 16.11.2021

Dokumenti

Novi Šibenik

Korak u
budućnost

Batižele

Prostor
promjene

Šibenik

Grad uzbudljive
povijesti

Lifestyle

Mediteran
kao nekad