Službene stranice Batižele d.o.o.

Projekt Batižele predstavljen investitorima na šesnaestoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina

Razvojni projekt Batižele predstavljen je danas u Zagrebu na šesnaestoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina, koju je uvodnim govorom otvorila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

"Grad Šibenik- novo razdoblje urbane regeneracije- dubinski pogled u Šibenik, Razvojni projekt Batižele“ - naziv je panela na kojem su inicijative i ulaganja u gradu Šibeniku, s naglaskom na projekte realizirane putem Europskih fondova,  predstavili gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta. Također, na panelu su sudjelovali i Leon Žulj, ispred Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Susana Isabel, predstavnica ARUP-a i Henry Fletcher, ispred Europske banke za obnovu i razvoj.

„Šibenik se zadnjih godina navodi kao primjer grada koji je ostvario značajan iskorak u razvoju. Prije svega, ulažemo u razvoj gospodarstva koji je naš osnov, revitalizirali smo kulturnu baštinu koja je naša  prepoznatljivost i udahnuli joj život, stvorili smo uvjete za razvoj turizma i snažno se zalažemo za razvoj visokog školstva u Šibeniku. Milijunski projekti koje smo realizirali, poput gradskog trga Poljana, Aglomeracije Šibenik, Centra Trokut, a koji su sliku našeg grada učinili bitno drugačijom, samo su uvod u ono što se treba dogoditi na prostoru nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura. Ta industrija je davno pala u zaborav i prošli smo težak i mukotrpan put  boreći se da ovaj  iznimno vrijedan prostor postane zalog za budući Šibenik. Danas smo tu, zajedno s našim partnerima, resornim ministarstvom, Europskom bankom za obnovu i razvoj te investitorima predstavljamo trenutno  najvrijednije zemljište na Jadranu“, rekao je gradonačelnik Burić.

Podsjećamo, u prošloj godini Gradsko vijeće Grada Šibenika usvojilo  je Razvojnu strategiju - Urbana regeneracija napuštene industrijske zone u Šibeniku te Akcijski plan i prioritet provedbe - Urbana regeneracija napuštene industrijske zone u Šibeniku, koje je izradila tvrtka  Arup & PartnersInternational Ltd., izabrana na temelju javnog natječaja koji je provela Europska banka za obnovu i razvoj.

 „Urbana regeneracija područja poput Batižela zahtjeva  vremena, napora, hrabrosti i puno znanja. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama  uspjeti u projektu urbane regeneracije te da će to biti  jedno od prelijepih mjesta od kojeg će lokalno stanovništvo imati koristi i zasigurno će staviti Šibenik na kartu Hrvatske kao jedan od najinovativnijih gradova“, rekao je Henry Fletcher, predstavnik EBRD-a.


  Objavljeno: 05.10.2021

Dokumenti

Novi Šibenik

Korak u
budućnost

Batižele

Prostor
promjene

Šibenik

Grad uzbudljive
povijesti

Lifestyle

Mediteran
kao nekad