Službene stranice Batižele d.o.o.

Razvojni projekt Batižele predstavljen na 5. Adriatic Investicijskom Forumu

U zagrebačkom hotelu The Westin u tijeku  je 5. Adriatic Investicijski Forum na temu „Moja Hrvatska 2030.“ kojeg organizira Bura Medical Group Šibenčanina dr. Miljenka Bure. 

Na skupu koji,  uz predstavnike državnih institucija, okuplja domaće i strane stručnjake iz različitih područja kako bi izložili  svoje viđenje razvoja Hrvatske do 2030. godine, razvojnu strategiju Grada Šibenika predstavio je gradonačelnik Željko Burić.

„Pomnim strateškim planiranjem Šibenik se od grada velikih industrijskih postrojenja i teške industrije okrenuo malom i srednjem poduzetništvu, digitalnim tehnologijama i visokom školstvu a na preobrazbu su značajno utjecali i brojni projekti realizirani europskim sredstvima s osobitim naglaskom na obnovu i revitalizaciju kulturne baštine. Turistička renesansa koja je pratila taj proces podigla je vidljivost Šibenika i pojačala interes za ulaganja“- istaknuo je, uz ostalo, gradonačelnik Burić.

U dijelu  Prezentacije investicijskih programa Šibenik je na Forumu zastupljen i kroz Projekt Batižele koji, kako je kazala Nina Kursar,  direktorica tvrtke Batižele d.o.o. obuhvaća površinu od gotovo 225 tisuća četvornih metara uz more na zapadnom ulazu u grad Šibenik.

„Grad Šibenik je u suradnji s EBRD-om i tvrtkom ARUP & Partners Internacional Ltd. Izradio prijedlog razvojne strategije područja Batižele koje će se razviti u četvrt mješovite namjene uključujući stambene objekte, hotele, maloprodaju, turističke objekte te obrazovne i rekreacijske ustanove. Novi koncept prostora nasljeđuje i ažurira urbanu tipologiju povijesne jezgre Šibenika i stambena područja kako bi se očuvao i ojačao identitet grada, a u isto vrijeme nudi destinaciju jedinstvenog karaktera“ – poručila je Kursar u svom obraćanju.

Sudionicima Foruma obratila se i Ivana Nakić iz šibenskog gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj detaljno predstavivši ključne razvojne odrednice Šibenika te brojne razvojne projekte.

Ovogodišnje tematske cjeline dvodnevnog 5. Adriatic Investicijskog Foruma, inače,  podijeljene su na nekoliko panela:  Razvojna strategija RH do 2030. ,  Regionalni razvoj, razvoj otoka, zdravstvo kao uvjet i pokretač razvoja,  Razvojna strategija odabranih županija, gradova i tvrtki te Prezentacije investicijskih projekata.

Prema navodima organizatora, glavna tema Foruma „Moja Hrvatska 2030.“ izabrana je  jer se ozbiljno promišljanje ukupnog razvoja Hrvatske nameće kao potreba „generacijskog“ trenutka u kojem se nalazi država.  Cilj je stvoriti bolje uvjete života i rada u Hrvatskoj te u što većoj mjeri iskoristiti značajna bespovratna sredstva iz različitih fondova Europske unije.


  Objavljeno: 20.05.2022

Dokumenti

Novi Šibenik

Korak u
budućnost

Batižele

Prostor
promjene

Šibenik

Grad uzbudljive
povijesti

Lifestyle

Mediteran
kao nekad