Službene stranice Batižele d.o.o.

Faza 2 u projektu Batižele: Nastavlja se suradnja Grada Šibenika, Republike Hrvatske i EBRD-a

Nakon uspješnog završetka Faze 1 - Urbane regeneracije brownfielda Šibenika, Usluge strateške podrške, razvojni projekt Batižele kreće prema sljedećem važnom koraku.

Na temelju snažne suradnje s Gradom Šibenikom i Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pružit će savjetodavnu podršku u sljedećoj fazi razvoja projekta, a koja će omogućiti početak konkretnih građevinskih aktivnosti na lokaciji Batižele.

EBRD je međunarodna financijska institucija s velikim iskustvom u pružanju savjetodavnih usluga u zemljama u kojima djeluje, uključujući Hrvatsku.

Kroz savjetodavne usluge koje će se pružati u Fazi 2, očekuje se da će projekt privući visoko kreditno sposobne ulagače ili investicijski konzorcij, odnosno da će tržišna ponuda, koja će biti konačno prihvaćena, zadovoljiti potrebe Batižela d.o.o. i njegovih osnivača, građana Šibenika i samog investitora.

Takav ishod predstavlja optimalan put za dugoročni razvoj lokacije Batižele, grada Šibenika i šire regije.

Podrška EBRD-a naglašava zajedničku namjeru Grada Šibenika i Republike Hrvatske da projekt provedu u skladu s najboljim praksama, posebice onima koje donose ekonomske, ekološke i društvene koristi te imaju značajnu dodanu vrijednost za život građana Šibenika.

Objava nabave za Fazu 2 savjetodavnog zadatka dostupna je na poveznici pod naslovom „PR005790--Croatia: Šibenik Brownfield Urban Regeneration, Project Preparation Services (Phase 2)“, u kojoj se nalaze dodatne informacije o tome što je potrebno za ovu konzultantsku uslugu.


  Objavljeno: 17.03.2022

Dokumenti

Novi Šibenik

Korak u
budućnost

Batižele

Prostor
promjene

Šibenik

Grad uzbudljive
povijesti

Lifestyle

Mediteran
kao nekad