Službene stranice Batižele d.o.o.

Održan sastanak oko provedbe razvojnog projekta „Batižele“

U Ministarstvu državne imovine, u ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. godine održan je sastanak i postignut dogovor oko provedbenog projekta „Batižele“.

Na sastanku su sudjelovali ministar državne imovine Mario Banožić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, državni tajnik Krunoslav Katičić, pomoćnik ministra Leon Žulj, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš sa suradnicima i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš.Dogovoreno je da će se u naredna dva tjedna okončati sve aktivnosti koje prethode sazivanju Skupštine društva Batižele d.o.o. na kojoj će se, između ostalog, definirati temeljni kapital kao i donijeti odgovarajuće odluke u svezi dokapitalizacije. Po završetku postupka dokapitalizacije očekuje se raspisivanje međunarodnog javnog natječaja koji će se provesti sukladno Zakonu o upravljanju državnom imovinom. Nadalje, postignut je i dogovor o formiranju stručnog povjerenstva koje će sudjelovati u pripremi i provedbi optimalnog modela raspolaganja udjelima, što je ključna stvar u razvojnom projektu „Batižele“.

Podsjetimo, Vlada je na sjednici održanoj u svibnju 2019. godineusvojila odluku kojom su usklađeni iznosi potraživanja koje imaju Republika Hrvatska i druge pravne osobe prema društvu TEF Šibenik s ciljem provedbe povećanja temeljnog kapitala novoosnovanog društva Batižele te su utvrđeni konačni iznosi dokapitalizacije društva.

Ukupan iznos dokapitalizacije društva iznosi  148.115.600  kuna od čega Grad Šibenik sudjeluje s 53.040.600 kuna, Republika Hrvatska sa 67.154.500 kuna, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 25.852.700 kuna i Hrvatske vode s 2.067.800 kuna.

Nakon povećanja  temeljnog kapitala društva Batižele udio Grada Šibenika će sa početnih 100 posto iznositi 67,95 posto, a novi udjelničari će postati Republika Hrvatska sa 22,64 posto, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 8,71 posto te Hrvatske vode s 0,70 posto.

Provedbom projekta „Batižele“, stavit će se u funkciju zapušteni prostor bivšeg TEF-a. Pitanje zemljišta TEF-a bio je dugogodišnji problem svih gradskih vlasti u Šibeniku, a u projekt Batižele ulazi preko 200 tisuća kvadrata koji su oslobođeni svih dugova, dok su potraživanja države pretvorena u udjele. Na prostoru bivše tvornice predviđena je mješovita namjena gdje bi investitori na zemljištu vrijednom 350 milijuna kuna izgradili novo naselje, stambeno-poslovni, smještajni, kulturni i obrazovni kapacitet, a predviđeni su i novi ugostiteljsko-turistički kapaciteti s dvije tisuće kreveta.


  Objavljeno: 26.08.2019

Dokumenti

Novi Šibenik

Korak u
budućnost

Batižele

Prostor
promjene

Šibenik

Grad uzbudljive
povijesti

Lifestyle

Mediteran
kao nekad